کافی نت دانشجو (فرهنگیان )

اقدام پژوهی,پایان نامه ,برنامه سالانه,پروژه مهر,درس پژوهی,طرح جابر,طرح کرامت,کارآموزی,طرح توجیهی,پودمان,علمی کاربردی

کلیک کنید

اطلاعیه فروشگاه

دانشجویان و فرهنگیان عزیز در صورت نداشتن ایمیل از ایمیل aminsaleh2031@gmail.com استفاده نمایید. به دلیل عدم دسترسی به منابع تعدادی از فایل ها چنانچه فایلی متعلق به شماست و از اینکه در سایت قرار گرفته ناراضی هستید لطفا با شماره های ذکر شده تماس بگیرید تا در سریعترین زمان نسبت به برداشتن فایل و حذف آن از سایت اقدام نماییم.

گزارش کامل کارآموزی رشته صنایع غذایی کارخانه شیر و لبنیات چوپان

گزارش کامل کارآموزی رشته صنایع غذایی کارخانه شیر و لبنیات چوپان

دانلودگزارش کامل کارآموزی رشته صنایع غذایی کارخانه شیر و لبنیات چوپان بافرمت ورد وقابل ویرایش تعدادصفحات70

گزارش کارآموزی آماده,دانلود کارآموزی,گزارش کارآموزی,گزارش کارورزی


این پروژه کارآموزی بسیاردقیق وکامل طراحی شده وقابل ارائه جهت واحد درسی کارآموزی

مقدمه: شیر بطور کلی، عبارت است از تراوشهای غدد پستانی حیوانات پستاندار- معمولاً گاو- که عاری از کلستروم می باشد و در اثر دوشش کامل یک یا چند حیوان سالم به دست می آید. کلیۀ پستانداران پس از تولد نوزاد خود، قادر به تولید شیر هستند. در عصر پستانداران اولیه،  قبل از گسترش و پیشرفت زندگی خاکی، بدون شک ترکیب اجزاء غیرآلی مایعات بدن آبزیان شباهت زیادی با محیط زندگی آنها داشته است. سپس در اثر تکامل، ترکیب خون و دیگر مایعات بدن آنها به منظور سازش با محیط اطراف  و یا به دلیل اختصاصی گشتن نیازشان تغییر کرده است. شیر، غذای طبیعی نوزادان می باشد. بشر در هزاران سال پیش متوجه شد که می تواند از این فرآوردۀ با ارزش به عنوان غذا، نه تنها برای کودکان، بلکه برای بزرگسالان نیز استفاده نماید. بر این اساس، او از طریق انتخاب و پرورش حیوانات توانست تولید شیر را به میزان قابل توجهی افزایش داده، آن را به عنوان غذای خویش مورد استفاده قرار دهد. نوع حیوانات تولید کنندۀ شیر در یک منطقه تا حد زیادی به شرایط آب و هوایی محل بستگی دارد. گاو، بومی مناطق معتدله است. مردم اروپا و مناطق مهاجرنشین، نظیر آمریکای شمالی، استرالیا  و نیوزیلند، از جمله مصرف کنندگان عمده شیر گاو و فرآورده های آن به شمار می روند. شیر بز و گوسفند در جنوب اروپا طرفدارانی دارد. مصرف شیر گوزن شمالی توسط لاپهای اروپای شمالی نیز قابل ذکر است. در جنوب غربی آمریکا شیر گاو میش اهلی آسیایی (بوفالوی آبی) به مصرف می رسد. مادیان، شتر و لاما از دیگر حیواناتی هستند که شیر آنها مصرف انسانی دارد. علاوه بر این، مهمترین غذای کودک یعنی شیر انسان را نمی باید از نظر دور داشت. وجود یکسری عوامل طبیعی نظیر نژاد، مرحله شیردهی، عفونت پستان، فصل، تغذیه  و روند شیر دوشی تخمین دقیق متوسط ترکیبات شیر را مشکل ساخته و  لذا اطلاعات موجود دربارۀ ترکیب شیر باید با توجه به این عوامل تفسیر شود.   توضیحاتی در باره ی کارخانه چوپان این کارخانه دارای چندین محصول میباشد که همه ی این محصولات دارای خط تولید متفاوت میباشد. این کارخانه در سال 1377 تاسیس شده است و محل جغرافیایی کارخانه در جاده خاوران 45 کیلومتری تهران  شهرک صنعتی صنوبر نسترن 8 واقع شده است.   این کارخانه 250 نفر پرسنل دارد که مهندسان صنایع غذایی ان 7 نفر       می باشند  و تعداد کارگران ان 240  نفر می باشند. کارخانه در شهرک صنعتی واقع شده است و نزدیک به اصطبل یا زباله دانی نیست و در یک مکان کاملا  بهداشتی واقع شده است. کارخانه لبنیات چوپان صنعتی و شخصی است و دارای گواهی نامه ی استاندارد میباشد و فاقد هر گونه ایسو  میباشد وکیفیت محصولات ان درجه 1 ومطابق با استاندارد های  کشوری می باشد. سطح زیر بنای کار خانه 18 هزار متر مربع است که دارای 30 انبار بزرگ میباشد که هر کدام حدود 700 متر میباشد. کارخانه دارای 7 سرد خانه است و محصولات ان در روز حاضر می شود  . ظرفیت تولید آن در روز 130 تن در هفته (6 روز کاری)780 تن در ماه 3312 و در سا ل 37440 تن می باشد. دارای 1000 راس گاو می باشد .  آزمایشگاههای کارخانه سیستم های آزمایشگاهی کارخانه مجهز به سیستم های جهانی می باشد و از لحاظ وزارت بهداشت و استاندارد جهانی و کشوری مورد تایید واقع شده است. در ازمایشگاهها بخش بخش میکروبی وبخش شیمیایی به طور جدا گانه فعالیت می کنند.  تاریخچه:  تهیه شیر از دام حدود 6000 سال قبل و به وسیله لستان شروع شده و از این رو می توان آن را یکی از قدیمی ترین غذاهای بشری دانست. در طی قرون متوالی انسان به روش های ابتدایی و سنتی از شیر دام های اهلی فراورده های مختلف تهیه می گردد و سپس به تدریج روند بهینه سازی صنعت شیر متناسب با نیاز انسان ته نسین تکامل و پیشرفت ؟؟؟؟؟ تا اینکه در حال حاضر در رشته های صنایع غذایی جهان صنعت شیر در جایگاههای ویژه ای قرار دارد به طوری که اساس اقتصادی بسیاری از کشورها بر این صنعت استوار است. تحول و نوآوری در صنعت لبنی از حدود 2 قرن پیش ذکر شده و در حدود 150 سال تولید صنعتی شیر به سبک امروزی با ساختن ابزارهای فناوری تولید شد که از آن پس پیشرفت بزرگی در عرصه فرآیند شیر پدید آمده است . مصرف سرانه شیر و لبنیات (مهم) مصرف کل    = مصرف سرانه در کشورهای جهان مردم (جمعیت)      از اواخر نیمه اول قرن تولید صنعتی شیر روند توسعه سریعی را به همراه داشته. این پیشرفت در فرآورده بهبود روش های تولید شیر با انتخاب نژادهای شیری و یا گوشتی (براون و سویس) رو به گسترش همراه با فرایند جدید در فرآیندها به شرایط مطلوبی دشته یافته، امروزه می توان یک کارخانه شیر را به پالایشگاه بزرگ تشبیه کرد که مواد اولیه محصولات متفاوتی فرایند و تولید می کند. که به طور مثال: تنوع محصولات مختلف لبنی حدود 500 فرآورده ذکر کرده اند. لبنیات یکی از مهم ترین صنایع به شمار می آید و با توجه به میزان خرید و فروش مزارع کشاورزی که توام با دامداری است معلوم می شود که قسمت عمده درآمد روزانه آن ها اغلب از فروش شیر تامین می گردد. با این تفاوت که از مقایسه با سایر محصولات فروش شیر نوعی درآمد روزانه است که مصرف منابع مختلف برسد. مصرف گسترده محصولات لبنی زمینه مساعدی را برای ایجاد اشتغال مولد و جریان سرمایه در تجارت داخلی و خارجی ایجاد کرده است. در حال حاضر میزان تولید شیر در سطح جهان 560 میلیون تن است و سهم ایران حدود 6 میلیون تن است. با محاسبات اقتصادی براساس قیمت متوسط هر لیتر شیر حدود 8 درصد ارزش نفت صادرات کشور را شامل می شود. ازدیاد شیر مصرف آن علاوه بر داشتن مصرف مطلوب در حفظ و افزایش تولید کننده شیر و در نتیجه موجب تقویت وضع اقتصادی مملکت خواهد شد. گسترش و پیشرفت توسط دامداری صنعتی و کارخانجات صنایع شیر موجب تغذیه بهتر و سیاست بیشتر و یکی از عوامل مهم ارز آوری در کشورهای صنعتی شیر به صورت که صادرات در تهیه شیر خشک و شیر کندانسه و صادرات و سایر لبنیات در توسعه آن نقش مهمی ایفا نموده است. شیر غذای بسیار مغذی و به حالت سیال و روان است و شیر از تعداد پستاداران اهلی شامل گاو، گوسفند، شتر، بز، گوزن شمالی لاما، بوفالو مورد مصرف قرار می گیرد. همین موضوع کافی است جایگزین برای شیر وجود ندارد. همچنین هیچ غذایی پذیرش بیشتر یا تنوع استفاده به اندازه شیر ندارد.   تعریف شیر:  شیر محصولی است که از دوشیدن کامل و مداوم استاندارد است باید کاملا بهداشتی جمع آوری شده و سالم عاری از کلستروم یا آنموز یا ماک و فاقد اسید لاستیک است. 1) کلیاتی در مورد صنایع لبنی: 2) فیزیولوژی تولید شیر: آناتومی و تشریح پستان گاو: در گاو پستان بوسیله بندهای بسیار محکمی به نام لیگاست که بهترین آنها بند نگهدارنده میانی پستان است نگهداری می شود. این بندها از یک طرف به استخوان لگن (Pelvic) متصل است و از طرف دیگر به بافت میانی هریک از دو نیمه شان تکیه می کند و برای استحکام بیشتر به یکدیگر متصل شده اند بند نگه دارنده جانبی از یک طرف به بند میانی و از طرف دیگر به حفره داخلی محکم شده و به صورت یک قلاب نگه دارنده دیواره خارجی پستان را تشکیل می دهد. تضعیف این بندها منجر به افتادگی یا بد فورم شدن پستان می شود. به طور کلی پستان از 4 بخش مجزا تشکیل شده است (quarter) سیستم خون رسانی و اعصاب نیمه راست و نیمه چپ پستان کاملا از یکدیگر جدا و مستقل است. بخش جلویی و پشتی هر نیمه از پستان دارای یک سیستم خون رسانی مشترک است که توسط یک پرده بسیار ظریف از یکدیگر جدا شده اما دارای سیستم مستقل غدد و عروق با مجرا (Duct) از هم هستد. به این صورت تمام شیر ترشح شده از یک پستان فقط از غدد ترشحی همان بخش از پستان ترشح و تولید می ششود و در گاو سالم در بخش جلویی پستان 40% شیر تولید و ترشح می شود و در بخش پشتی 60% بعضی از گاوها برابر وزن خود تولید شیر نرمال دارند. واحدهاي شركت چوپان : انواع محصولات توليدي توسط شركت: شير معمولي ( 5/2 % چربي)  شير رژيمي ( 5/1 % )  شير رژيمي ( 5/0 % غني شده با base لبني )  شير غني شده با ويتامين D  شير كم لاكتوز  شيرهاي طعم دار ( كاكائويي ، موزي ، عسلي ، خرمايي )  خامه ( خرما ، عسلي ، كاكائويي )  ماست موسير  دوغ معمولي ، سنتي )  شير خشك  شير موسيري ( 5/2 % )  شير مدارس ( 5/2 % )                   نحوه ورود شير به كارخانه و بررسي سيستم HTST : دامداري         سرد كردن در دامداري تا دماي         توسط  نگه داري در مخازن     استیل در دامداري         انتقال به كارخانه توسط تانكرهاي دو جداره  آزمايشگاه       باسكول       تخليه  توزين تانكر خالي          محاسبه وزن شير دريافتي      فيلتر اسيون اوليه ( PRE FILTRATION)     كلاريفاير ( ج يك واحد دو واحد عمودي افقي                   سرد كردن توسط PLATE COOLER        مخازن نگه داري دو جداره         پاستوريزه HTST        بلانس تانك         تبادل اول       كنترل هاي سيستم : CIP فشار در قسمت پاستوريزه  CIP در مخزن نگه داري  دما و CIP در پاستوريزه دوم  دما CIP ميزان مايه ماست در مخزن مايه زني  بسته بندي  دما و زمان خروج از گرم خانه ماست موسير  مواد اوليه ماست همزن ، موسير ، نمك – استلابيلايزر خط توليد  به روش stired توليد مي شود   شير پاستوريزه و هموژن        كننترل هاي سيستم : دما وفشار در پاستوريزه  دما در قسمت افزودن مايه ماست  CIP و ميزان نمك و موسير در مخزن فرمول زني   شير خشك : توليد شير خشك بدون چربي دارند.  مراحل توليد: تغليظ كردن  خشك كردن  كنترلهاي مرحله تغليظ : كنترل دما در برج دوم  كنترل دما در برج اول  فشار بخار ورودي  شستشو   غلظت شير غليظ

فهرست مطالب
عنوان                                                    صفحه
مقدمه    1
توضیحاتی در باره ی کارخانه چوپان    2
آزمایشگاههای کارخانه    2
تاریخچه:    3
تعریف شیر    5
واحدهاي شركت چوپان    6
انواع محصولات توليدي توسط شركت    6
نحوه ورود شير به كارخانه و بررسي سيستم HTST    6
شير پاستوريزه و هموژن    8
شير خشك    9
مراحل توليد    9
كنترلهاي مرحله تغليظ    9
بسته بندي    10
موارد نشانه گذاري    10
خامه (Cream)    11
تعاریف    11
نسبت بین اندازه ذرات در شیر    13
پنیر (Cheese)    13
ضد عفونی کردن    16
مراحل شستشو و نظافت    16
شستشو درجا (CIP) Cleaning- in Place    17
ماست (Yoghurt)    17
ضایعات در صنایع شیر و فرآورده های آن و راههای جلوگیری از ضایعات    20
تکنولوژی شیر تغلیظ شده و خشک    21
دستگاههای تبخیر کننده    22
انواع تبخیر کننده های یک مرحله ای    22
تکنولوژی شیر خشک    22
 روش های اصلی    22
خشک کن پاششی (اسپری) Spray – Drying    23
سلول های شیری (Alveoil) :    25
رشد بافت پستان    26
انواع دام های مختلف شیر    29
خواص فیزیک و شیمیایی شیر    30
وسیکوزیته    32
خواص شیمیایی شیر    32
آنزیم های شیر: هیدرولازها، اکسید وردوکتازها    33
لیپاز    33
گازهای موجود در شیر    34
هموژنیزاسیون    34
ترکیبات شیمیایی شیر    35
غلظت پروتئین های در شیر    36
میکروبیولوژی شیر    36
منابع آلودگی شیر    38
باکتریوفاژ    41
شیر مایع    41
چربی شیر    41
شیر تلغیظ شده    42
خامه    43
پاستوریزاسیون شیر    44
استریل کردن    45
ترمالیزیشن    46
ماست    46
نوع مایه ماست    46
استرلیزاسیون و ضد عفونی    48
ضد عفونی    48
استرلیزاسیون    48
رنگ آمیزی ساده    50
آزمايشگاه هاي كارخانه چوپان    51
وزن خصوص (Specific Gravity )    51
غلظت سنج بريكس Brix Scale    53
آزمايشات شير    54
تعريف شير    54
عوامل موثر در تغيير تركيبات شير:    54
آماده كردن نمونه    55
جستجوي تقلبات در شير    58
اندازه گيري چربي شير توسط بوتيرومتر    60
بخش مدیریت    61
مراحل تصفيه كلاسيك    65
 



پرداخت اینترنتی - دانلود سریع - اطمینان از خرید

پرداخت هزینه و دریافت فایل

مبلغ قابل پرداخت 3,000 تومان
نمایش لینک دانلود پس از پرداخت هزینه
ایمیل
موبایل
کمک مالی به ایتام و کودکان بی سرپرست

درصورتیکه برای خرید اینترنتی نیاز به راهنمایی دارید اینجا کلیک کنید


فایل هایی که پس از پرداخت می توانید دانلود کنید

نام فایلحجم فایل
karkhane-shir-va-labaniat_346587_4405.zip223.5k